2011. január 14., péntek

Trends of 2011 - 1. rész

Bár még javában tart a tél, a tervezők már rég kifutóra küldték tavaszi kollekcióikat, sőt, a pre-fall show-k alapján már az ősz divatjáról is kaptunk egy kis előzetes képet.
Áttekintésem első részében arról az irányzatról írok, amit talán a legtöbb kollekcióban felfedeztem, vagyis az élénk színek nagy visszatéréséről. A téli ruhák nyomasztó feketesége, vagy éppen az egekig magasztalt (már-már fullasztóan ránk erőltetett) camel szín után jól esik az ember lányának életteli színeket látni nem mondom.
Ráadásul úgy tűnik, idén szinte minden szabály érvényét veszti a színek kombinálást illetően, a nagy tervezők biztos kézzel válogattak össze akár 3 különböző színt is egy szetten belül.
Így tettek például a Gucci-nál is, az egyébként is extravagáns összhatást pedig még egy kis vörös rúzzsal is megspékelték.




Diane von Furstenberg is bevetette a telt színeket, igaz, itt már kissé szolídabb formában, lévén egy pre-fall kollekció. Érthető módon jellemzőek a vörös-narancssárga árnyalatai,de kiemelkedő szerepet kap a türkiz és a zöld szín is.


Trendek ide vagy oda, azért biztos megbámulnának minket páran, ha mondjuk egy ilyen három színű szerelésben felszállnánk egy buszra, vagy beugranánk egy szupermarketbe, de az élnk színek becsempészése a szekrényünkbe azért egyáltalán nem lehetetetlen. A bátrabbak, ha kellőképpen bíznak a stílusérzékükben, próbálkozhatnak két hangsúlyos szín kombinálásával, a hármat már nem ajánlom, szerintem azt hagyjuk csak meg a kifutónak és a divatdiktátoroknak.
Akik a visszafogodtabb stílust kedvelik, azok is nyugodtan emeljenek le a polcról például egy méregzöld vagy narancssárga darabot, és horják alapszínekkel, fehérrel, feketével.

Végül, készítettem egy szettet a témához:


Au revoir cheries, bonne week-end, hamarosan jövök a 2. résszel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése